bomen
 
 
 
 


   

Een tijdje geleden verhuisde Laura. Ze had een ladderlift en twee “mannekes” besteld en het nodige in orde gebracht: een vrij voetpad van zoveel bij zoveel en een parkeerplaats vóór het huis - een onwaarschijnlijke prestatie in hartje Antwerpen.
De verhuizers waren stipt op tijd, maar leken helemaal niet blij: de parkeerplaats vonden ze maar niks en het voetpad was veel te smal. De baas van het tweetal sakkerde en ijsbeerde en belde naar zijn firma.
Hij sakkerde nog meer toen daar werd bevestigd dat Laura had gedaan zoals afgesproken. Laura besloot er het beste van te maken en stelde de man voor om alles via de gewone lift te verhuizen, en de ladderlift alleen te gebruiken voor het huis waar ze zou intrekken. De man knikte en ging aan het werk, maar kwam een minuut later energiek op haar toegestapt met een beloftevol: “ik heb nog een idee”.
 In no time stond de ladderlift functioneel kasten,  banken en dozen te verzetten alsof er niets aan de hand was. De verhuizers werkten een half uur langer dan voorzien, en wilden daar geen vergoeding voor. Bovendien verontschuldigde de ene man zich uitvoerig toen hij vertrok. “Onze baas is niet meer te doen”, zei hij; “Hij zit in een scheiding, pakt alles aan, maar communiceert niks, en wij kunnen het altijd
oplossen. Maar jij was fantastisch.”

Die man was een prima vakman, maar hij kon pas dénken toen hij rustig was, lees: toen hij niet meer in zijn overlevingsreflex zat.
Kinesiologie heeft ook dat ontstressende effect. Het spoort ook onbewuste stress op, en via Brain Gym en andere oefeningen leer je gaandeweg zelf hoe je die magic trick kan toepassen, waar en wanneer je dat wil.